Veelgestelde vragen over Selfie Tan’n Go

Voor uw gemak hebben we hier een aantal veelgestelde vragen over Selfie Tan’n Go geplaatst. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan direct contact op via onze Contact pagina.


Q: Als ik Selfie eenmaal heb opgebracht, kan ik dan gaan zwemmen?

A: Tijdens of vlak na het aanbrengen wordt aangeraden om niet te wassen, baden, zwemmen, douchen of sporten. Wanneer Selfie eenmaal goed opgedroogd en/of ingetrokken is kunt u zelfs zwemmen, maar wees voorzichtig met zout water en chloor (zwem)baden want deze kunnen uw tint sneller doen vervagen.


Q: Beschermt Selfie mij tegen UV stralen?

A: Nee. Onze producten bevat geen beschermingsfactor en beschermt niet tegen verbranden. Herhaalt blootstellen van de onbeschermde huid aan zonnestralen verhoogt het risico op snellere huidveroudering, huidkanker en andere schadelijke effecten op de huid zelfs als je niet verbrand bent.


Q: Is Selfie op dieren getest?

A: Nee. Al onze producten zijn diervriendelijk geproduceerd en ontwikkeld.


Q: Hoe lang blijft mijn teint zitten?

A: Resultaten kunnen per persoon variëren, maar gemiddeld blijft een Selfie teint tussen de 4 – 10 dagen zitten. Dit is afhankelijk van uw huidtype, de snelheid dat uw lichaam nieuwe cellen aanmaakt en hoe u zich verzorgt.


Q: Geeft Selfie ook een typische zelfbruiner geur af?

A: Nee. Je zintuigen worden geprikkeld door ons exclusieve, frisse en zuivere parfum dat een heerlijke geur op je huid achterlaat waardoor je het bekende luchtje van zelfbruiners niet meer ruikt.


Q: Zal ik oranje of zelfs te donker worden?

A: Nee. U zal niet oranje of te donker worden. Al onze producten zijn zorgvuldig en uniek samengesteld om goed overweg te kunnen met de natuurlijke huid zodat uw bruining eruit ziet als een natuurlijke bruining.


Q: Zal mijn bruining vlekkerig of oneffen zijn?

A: Nee. Zo lang u de instructies die bij het product vermeld staat nauwkeurig volgt dan zal u de perfecte bruining hebben.


Q: Wat is het verschil tussen een self tanner en gradual tanner?

A: Een self tanner of zelfbruiner heeft een medium tot volledige sterkte en eenmaal op de huid aangebracht blijft deze gedurende enige tijd zitten. Een geleidelijke bruiner of gradual tanner is een milde tanner die de teint geleidelijk opbouwt van middelmatig tot volledige sterkte. De gradual tanner bevat rijke vocht inbrengende ingrediënten met vitaminen A en E waardoor je huid er goed uit blijft zien en fijn aanvoelen terwijl het gelijkertijd bruining toevoegt.


Q: Zijn zelfbruiners veilig?

A: Ja. Zelfbruiners zijn algemeen toegestaan als veilig en effectief door zowel de Amerikaanse FDA als de EMA. (European Medicines Agency) Vele organisaties zoals de American Academy of Dermatology, Mayo Clinic, Skin Cancer Foundation en de American Medical Association geven de voorkeur aan een zelfbruiner boven de zon of zonnebank. Mocht u nog niet gerustgesteld zijn neem dan contact op met een specialist.


Q: Kan Selfie gebruikt worden tijdens zwangerschap?

A: Ja, al onze ingrediënten hebben geen bekende toxiciteit. Selfie werkt alleen op de bovenste lagen van de huid en kan bij normale toepassing niet in de bloedbaan komen. Wees er wel bewust van dat hormonale verandering tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van de teint kan beïnvloeden. Selfie niet toepassen op de borst als u borstvoeding geeft.